Jubileumexcursie twintigjarig Organum Frisicum

Het orgel in Trinitas

Op zaterdag 27 september organiseert Stichting Organum Frisicum een najaarsexcursie naar Zuidoost-Friesland. Omdat de stichting in oktober twintig jaar bestaat, krijgt het tot jubileumexcursie omgedoopte uitstapje een extra feestelijk karakter.

Text Example

advertentie 

De excursie begint  bij het Hardorff-orgel uit 1871 in de kerk van Oudeschoot, waarna de reis vervolgt naar de Rotondekerk in Terband waar een orgel van Van Dam uit 1887 staat. In Heerenveen staat vlakbij de monumentale Crackstate een Friese koffietafel gereed waarvan de lunch kan worden gebruikt.

 

Heerenveen

In Heerenveen vervolgt de excursie naar het Adema-orgel (1867) in de rooms-katholieke Heilige Geestkerk. De afsluiting van de dag vindt plaats rond het Reil-orgel uit 1959 dat in 2012 van de Kruiskerk naar de nieuwe Trinitaskerk werd overgeplaatst. Na afloop is er een receptie met een hapje en een drankje.

 

Organisten

De orgels worden bespeeld door Theo Jellema, Jochem Schuurman, Broer de Witte en Peter van der Zwaag, de vaste organisten van de excursies van Organum Frisicum. De jubileumexcursie wordt geleid door Theo Jellema.

 

Aanmelden

Deelname aan de excursie kost € 25 voor donateurs van de stichting of € 30,00 voor niet-donateurs. Aanmelden kan door overmaken van het bedrag op bankrekening NL64INGB0002377793 ten name van de Stichting Organum Frisicum te Veenwouden onder vermelding van ‘najaarsexcursie’. Bij het excursiebedrag zijn koffie/thee met gebak bij aanvang, lunch en borrel inbegrepen.

 

Jubileumcompositie

De deelnemers krijgen tijdens de jubileumexcursie tevens een gratis nieuwe orgelcompositie van Johan G. Koers, geschreven in opdracht van de jubilerende stichting. Wie er die dag niet bij kan zijn, kan het orgelwerk vóór maandag 13 oktober bestellen door overmaken van € 4,00 op bovengenoemd rekeningnummer van Organum Frisicum. Daarna zal het werk uitsluitend nog tegen winkelprijs verkrijgbaar zijn bij boek- en muziekhandel Boeijenga in Leeuwarden.

 

 

Meer informatie

www.organumfrisicum.nl

 

 

Foto: Reilorgel Trinitaskerk Heerenveen | © 2014 fotografie www.orgelfoto.nl