Kaat en Tijhuis faillet

De Kamper orgelmakerij Kaat en Tijhuis is failliet. Dat meldt dagblad De Stentor vandaag. Eind maart won de orgelbouwer nog een kort geding om een executieverkoop te voorkomen.

Kaat en Tijhuis begon in 1979. In dat jaar namen Marius Kaat en Levinus Tijhuis de zaak van hun werkgever André Fonteyn (het vroegere Fonteyn en Gaal) over en zetten die onder hun eigen naam voort. Sinds de pensionering van Levinus Tijhuis is Menno Kaat, de zoon van Marius, de enige firmant.

Text Example

advertentieHet laatste nieuwe orgel dat de Kamper werkplaats verliet, staat in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. Andere nieuwbouworgels staan onder meer in IJsselmuiden (De Hoeksteen, 2007) en Apeldoorn (De Hofstad, 2005). In totaal vermeldt de ‘opuslijst nieuwbouw’ op de website van de orgelbouwer bijna 30 orgels. Daarnaast staan er ruim 60 restauraties op het conto van de firma.

Het faillissement was aangevraagd door meerdere schuldeisers. Afgelopen dinsdag werd het faillissement uitgesproken. De zaak lijkt overigens nog niet geheel verloren: curator mr. David Warnink onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.

 

Zie ook

 

© 2013 www.orgelnieuws.nl