Kamper Orgelpad 2017 op donderdag 10 augustus

koororgel bovenkerk kampen detail

Op donderdag 10 augustus wordt in het kader van de Kamper Ui(t)dagen het jaarlijkse ’Kamper Orgelpad’ gehouden. Op diverse locaties in de historische binnenstad van Kampen zijn orgels te beluisteren en te bespelen.

Text Example

advertentieOm 10.00 uur openen in ieder geval de Bovenkerk (Hinsz-orgel en het Reil-koororgel (foto)), de Broederkerk (Van Gruisen-orgel), de Buitenkerk (Hinsz-orgel), de Lutherse Kerk (Naber-orgel) en de Poortkerk (Gereformeerde Gemeente, De Koff-orgel) hun deuren. Mogelijk doet ook de Burgwalkerk (Zwier van Dijk-orgel) mee.

Bezoekers met meer óf minder ervaring die een stuk(je) hebben voorbereid, mogen onder begeleiding hun muzikale kunsten aan het publiek vertonen op de orgels. Er zijn vaste registranten aanwezig. De orgels zijn te bespelen tussen 10.00 uur en 16.00 uur, van 12.30 uur tot 13.30 uur is er een middagpauze.

In de Bovenkerk zal Evan Bogerd enkele miniconcerten geven; in de Buitenkerk geeft vaste organist Bram Brandemann tekst en uitleg bij het gerestaureerde Hinsz-orgel. ’s Avonds is Evan Bogerd in de Bovenkerk ook te beluisteren tijdens een concert in de zomeravondserie en tevens het slotconcert van het ‘Kamper Orgelpad’. Dit concert – met werken van onder anderen Bach, Reger, Hindemith en een improvisatie – begint om 20.00 uur.

 

© 2017 beeld Gérard van Betlehem