Kerk & Lied 2006

Text Example

advertentieDe achtste editie van het evenement ‘Kerk & Lied’ vindt plaats op zaterdag 18 november in de Martinikerk te Groningen. ‘Kerk & Lied’ is niet alleen een concert, de organisatie wil goede kerkmuziek brengen in een liturgische context.

,,We zijn er aan gewend dat veel motetten, cantates en orgelwerken als onderdeel van een concert klinken, terwijl ze oorspronkelijk een kerkmuzikale functie hadden’’, vinden de organisators. Om de rijkdom van deze traditie te laten herleven, organiseert ‘Kerk & Lied’ elk jaar een avond waarin wordt gemusiceerd in een fraai kerkgebouw met een inspirerende akoestiek. De uit te voeren composities in een liturgisch raamwerk worden geplaatst en er wordt bij voorkeur muziek uit diverse stijlperioden gebracht, waarbij ook nieuwe kerkmuziek aan bod komt. De medewerkenden musiceren op hoog niveau en voor samenzang wordt een belangrijke plaats ingeruimd.

Dit jaar werkt het Roder Jongenskoor mee een koor dat geheel op Engelse leest is geschoeid en sinds april onder leiding staat van Rintje te Wies. Naast enkele Engelse werken verzorgt het koor de première zingen van de ‘Missa Rhodensis’. Het werk is van de hand van Sietze de Vries de nieuwe vast begeleider van het koor. Verder werkt kleinkoor Focaliber aan het liturgische concert mee. Focaliber is een groep jonge dames die onder leiding van Edwin Velvis een goed reputatie in Noord-Nederland heeft opgebouwd. Sietze de Vries bespeelt het Schnitger-orgel van de Martinikerk.

Aanvang 20.00 uur. Kaarten bestellen via groningen@eredienst.com, duidelijk naam en het aantal kaarten vermelden. Gereserveerde kaarten kosten 7,50 euro. Wie niet reserveert, betaalt 10 euro. De bestelde kaarten liggen klaar bij de ingang van de Martinikerk.

© 2006 www.orgelnieuws.nl