Kerstverhaal op orgelklanken

Text Example

advertentie 

 

 

 

 

 

 

Peter Sneep en John Kuiper brengen de komende weken op zeven plaatsen het kerstoratorium ‘Voor mij geboren’. Naar voorbeeld van de grote oratoria bieden Peter Sneep en John Kuiper een ‘uitgeklede’ versie van het Kerstverhaal. Die opzet is absoluut niet minder saai is dan de imposante voorbeelden van de beroemde componisten.

De aanwezigen zijn koor en publiek tegelijk. Zij zingen eenstemmige koralen in plaats van recitatieven, koren en ingewikkelde aria’s. Traditionele kerstliederen blijven achterwege. De luisteraars zingen vooral veel Geneefse psalmen, die allemaal betrekking hebben op de gebeurtenissen in het kerstverhaal.

John Kuiper leest de kerstgeschiedenis voor uit Lukas 1 en 2. Hij vervult de rol van evangelist. De deels geïmproviseerde orgelbegeleidingen beelden tekst en sfeer van de schriftlezing en lied uit. Het accent ligt op de vrolijkheid. Kerst is een blij feest: De redder komt.

Volgens hetzelfde principe maakten Sneep en Kuiper eerder de Marcuspassie, waarvan de cd een goed onthaal kreeg bij pers en publiek.

 

Peter Sneep is organist van een aantal vrijgemaakt-gereformeerde kerken in Amersfoort. John Kuiper is docent drama.

 

di 13/12 Zwijndrecht, Vaste Burchtkerk (Orchideestraat)

za 17/12 Veenendaal, Poortkerk (Poortjesgoed)

di 20/12 Dokkum, Gereformeerde Kerk (De Snip 14)

wo 21/12 Meppel, Opstandingskerk (Comm. De Vos van Steenwijklaan 30)

do 22/12 Neede, De Hoeksteen (Meijersweg hoek Oranjelaan)

vr 23/12 Zwolle-Berkum, Ichtuskerk (Campherbeeklaan 69)

za 24/12 Hoogeveen, De Opgang (Alteveerstraat)

 

Aanvang 20.00 uur.

 

© 2005 orgelnieuws.nl