Kirstin Gramlich nieuwe organist Lebuinuskerk Deventer

Text Example

advertentieKirstin Gramlich wordt de nieuwe cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk te Deventer, dat werd afgelopen zondag in de Protestantse Gemeente Deventer bekend gemaakt. Gramlich volgt Jan Kleinbussink op die dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Kirstin Gramlich is momenteel als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente Purmerend. Gramlich werd in 1976 geboren in het Duitse Weinheim (Bergstrasse). Zij studeerde kerkmuziek aan de Hochschule für Musik in Keulen. In 2001 startte zij aan het Koninklijk Conservatorium met de Masteropleiding orgel bij Jos van der Kooy. In 2004 studeerde zij af. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde zij koordirectie. Later heeft zij zich verdiept in hedendaags repertoire en experimentele improvisatie. Bij Matteo Imbruno specialiseerde zij zich in zeventiende-eeuws Italiaans repertoire.

In 2008 won zij de Premio Fidapa tijdens het internationale Agati-Tronci Concours in Pistoia (I). In 2009 was ze eveneens finaliste in het International Organ Competition Fano Adriano (I). In 2009 werd zij genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009.

Kirstin Gramlich treedt regelmatig op als soliste en in diverse ensembles waaronder haar eigen improvisatie-ensemble ComputerAidedBreathing (sopraan/voicesampler, orgel/keyboards en live-electronics).

De benoeming gaat in september 2013 in. Dan zal ook Jan Kleinbussink afscheid nemen als cantor-organist.

© 2013 www.orgelnieuws.nl