KNOV Groene Hart orgelfietstocht

Text Example

advertentieZaterdag 11 juni organiseert het district Utrecht van de KNOV zijn jaarlijkse orgelfietstocht. Dit jaar door het veenweidelandschap ten noorden van Woerden in het Groene Hart van Nederland.

De fietstocht voert langs de Hervormde Kerk en R.K. Kerk te Kockengen, de R.K. Kerk te Kanis, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk te Kamerik. De orgels in deze kerken (van Maarschalkerweerd, Witte, Eldik en Vermeulen) worden bespeeld door Willeke Smits, Janno den Engelsman en Cees van der Poel.

De tocht die zo’n 20 km lang is, start om 09.30 uur op het NS-station te Woerden, waar fietsen kunnen worden gehuurd. Het is ook mogelijk de tocht te volgen per auto. Het programma is als volgt:

10.30 uur – Hervormde Kerk, Kockengen

11.20 uur – R.K. Kerk, Kockengen

Lunchen kan in Abrona Kunst & Koffie in Kockengen, waar ook een expositie over het dorp Kockengen is te bezichtigen bezichtigen, of in de zaal van de R.K. Kerk in Kanis.

13.45 uur – R.K. Kerk, Kanis

14.45 uur – Gereformeerde Kerk, Kamerik

15.40 uur – Hervormde Kerk, Kamerik (tot 16.30 uur)

16.45 uur – aankomst in Woerden

De kosten bedragen 5 euro, te voldoen bij de start in Kockengen. Het is ook mogelijk om een gedeelte van het dagprogramma of alleen een enkel concert mee te maken. Als u wilt deelnemen wordt u vriendelijke verzocht om dat van tevoren even te melden bij Harro Kraal (0345-502720, eventueel inspreken op de voice-mail, of harro@hkraal.demon.nl).

[ingezonden mededeling]