Koninklijke onderscheiding voor Rudi van Straten

Rudi van Straten onderscheiding

Orgeldeskundige en organist Rudi van Straten is donderdag 1 september koninklijk onderscheiden. Van Straten kreeg de versierselen behorende bij de graad van Officier in de Orde van Oranje-Nassau in de Walburgiskerk te Zutphen opgespeld door burgemeester Carry Abbenhues van Zutphen.

Text Example

advertentieVan Straten ontving de onderscheiding onder meer vanwege zijn 40-jarig jubileum als rijksambtenaar. Als Senior specialist ‘Klinkende Monumenten’ is hij sinds 1993 werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In die hoedanigheid was en is hij betrokken bij talloze orgelrestauraties.

Maatschappelijke betrokkenheid
Behalve zijn ambtelijke betrokkenheid bij het klinkend cultureel erfgoed, en in het bijzonder orgels, memoreerde burgemeester Abbenhues ook Van Stratens bestuurlijke functies in de orgelwereld en zijn maatschappelijke betrokkenheid bij onder andere vluchtelingenwerk.

Mini-symposium
Rudi van Straten ontving de onderscheiding tijdens een mini-symposium ‘Kansen voor klinkend erfgoed’ dat ter gelegenheid van zijn jubileum werd gehouden in de Walburgiskerk.

 

© 2016 beeld ORGELNIEUWS