Koninklijke onderscheiding voor Ad van Sleuwen

Text Example

advertentieOp zondag 19 september is Ad van Sleuwen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen na afloop van de mis in de Sint-Petruskerk in Hilvarenbeek opgespeld door burgemeester Van de Vondervoort van Bergeijk.

Van Sleuwen ontving de onderscheiding bij de mis waarin het veertigjarig bestaan werd gevierd van De Beekse Cantorij die hij al sinds de oprichting in 1970 begeleidt. Vanwege dit jubileum en voor zijn verdiensten op cultureel en muzikaal gebied ontving hij de de Koninklijke onderscheiding.

Ad van Sleuwen volgde in 1970 zijn vader op als organist van het Van Hirtum-orgel in de Sint-Petruskerk in Hilvarenbeek. Hij is tevens hoofdvakleraar orgel, docent muziekgeschiedenis, methodiek orgel, uitvoeringspraktijk en theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als concerterend musicus treedt hij op in binnen- en buitenland en spant hij zich in voor de culturele uitwisseling van musici uit Nederland en Rusland. Samen met Frans Jespers is hij auteur van het ‘standaardwerk’ “Tot roem van zijn makers, een studie over J.J. Vollebregt en Zoon, Meester orgelmakers te ´s-Hertogenbosch”. Dit ‘standaardwerk’ over de orgelmakers Vollebregt (1978).

Ad van Sleuwen is medeoprichter en bestuurslid van de Midden Brabantse Orgelkring, alsmede medeoprichter van de Hilvarenbeekse Torenstichting. Ook was hij nauw betrokken en mede-initiator van de Brabantse Orgelfederatie. Als bestuurslid van het eerste uur gaf hij mede richting aan de activiteiten van deze vereniging. Hij werkt belangeloos mee met zijn muzikale inbreng bij excursies van deze federatie en de daarbij uitgegeven cd’s. Hij was de initiator en medeorganisator van het Festival Nieuwe Muziek dat dit voorjaar onder auspiciën van de Brabantse Orgelfederatie op drie locaties in Eindhoven werd gehouden.

met dank aan L.H.A. Becht

© 2010 www.orgelnieuws.nl