Koninklijke onderscheiding voor Dick Sanderman

dick sanderman ontvangt een koninklijke onderscheiding

De Rijssense organist en muziekschooldirecteur Dick Sanderman ontving zaterdag 3 oktober een koninklijke onderscheiding. Bij een receptie in het Parkgebouw ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van zijn verbintenis aan de Muziekschool Rijssen kreeg hij de versierselen van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld.

Text Example

advertentieSanderman ontving de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de muziekcultuur in Nederland, zijn vrijwillige inzet voor de plaatselijke orgelcultuur en zijn artistieke creativiteit.
Dick Sanderman is al veertig jaar actief voor de muziekschool, eerst als docent, later ook als directeur. Naast het reguliere werk organiseerde hij regelmatig excursies en leerlingenconcerten. Daarnaast is stadsorganist van Rijssen.

Als vrijwilliger was hij actief als organist in de plaatselijke Gereformeerde Gemeenten, een functie die hij thans vervult in de Hervormde Gemeente Rijssen. Daar verzorgt hij ook ondermeer de muziek tijdens de Stille Week en maakt hij deel uit van de concertcommisie. Ook is Sanderman organist in Hellendoorn. Als vrijwilliger is c.q. was Dick Sanderman ook betrokken bij de concertcommissie van de Oude Kerk te Enschede en de Werkgroep Muziek in de Brusselzaal.

Op bestuurlijk vlak was Sanderman als voorzitter betrokken bij de VOGG en als harmoniumspecialist en bestuurdlid van de Harmoniumvereniging. Daarnaast maakt hij deel uit van de redactie van De Orgelvriend en werkt hij regelmatig mee aan Orgelnieuws.nl en Musica Religiosa.

Sanderman leverde als componist een bijdrage aan de Nederlandse protestantse kerkmuziek in de vorm van zijn veelgebruikte bundels psalmbewerkingen. Ook voerde hij de eindredactie van de begeleidingsbundel Liedboek ZBKH en de nog te verschijnen Liedbundel Schroten voor gemeenten rond de Gereformeerde Bond.

 

© 2015 beeld orgelnieuws.nl