Koninklijke onderscheiding voor Jelte Hulzebos

Organist en dirigent Jelte Hulzebos ontving zondagmiddag 2 maart een koninklijke onderscheiding. De cantor van de Nieuwe Kerk in Groningen mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

 

Hulzebos kreeg de versierselen na afloop van een cantatedienst in de Nieuwe Kerk opgespeld door burgemeester Ruud Vreeman.

 

Onbaatzuchtig en betrokken

Jelte Hulzebos ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als dirigent van Kerkmuziekgezelschap Cantorij Nieuwe Kerk en het Gronings Kamerkoor. Vreeman roemde zijn onbaatzuchtige en betrokken inzet alsook de wijze waarop hij met de musici werkt.

 

© 2014 fotografie Bram Hulzebos

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.