Koninklijke onderscheiding voor organist Bram Beekman

Organist Bram Beekman heeft dinsdagavond 15 juli een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Harald Bergmann speldde hem de versierselen van ridder in de Orde van Oranje-Nassau op na afloop van een concert door Beekman in de Nieuwe Kerk te Middelburg.

Text Example

advertentie 

Bram Beekman ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten als organist, docent en componist, zowel nationaal als internationaal. Daarin werd hij geroemd om zijn vakmanschap.

 

Bram Beekman (*1949) studeerde orgel aan het Brabants Conservatorium bij Louis Toebosch. Later zette hij zijn studie voort bij Anton Heiler in Wenen. In 1975 behaalde hij de Prix d’Excellence. In 1980 werd Beekman docent orgel aan het Brabants Conservatorium, waaraan hij tot 2012 verbonden bleef. Van 1987 tot 1997 was hij organist van de Grote Kerk te Vlissingen. Sinds 1997 is hij de vaste bespeler van het De Rijckere-orgel in de Oostkerk te Middelburg.

 

Zijn ruime concertpraktijk bracht Beekman tot ver over de landsgrenzen, waaronder in China. Zijn spel werd veelvuldig op plaat en cd vastgelegd, onder meer een Bach-integrale en een Franck-integrale op het label LBCD. Daarnaast is hij ook actief als componist en schrijft hij voor zowel orgel als koor en orkest.

 

 

 

© 2014 foto www.brambeekman.nl