Koninklijke onderscheiding voor organist Nico Blom

nico blom organist koninklijke onderscheiding

Zondag 15 november ontving organist Nico Blom een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester Reinie Melissant-Briene. De uitreiking vond plaats na afloop van de kerkdienst in de Johanneskerk te Gorinchem.

Text Example

advertentieNico Blom (*1964) ontving de onderscheiding bij zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. In verband met de coronamaatregelen speldde niet de burgemeester, maar zijn vrouw de versierselen op de horen bij de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nico Blom studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd en Bernard Winsemius. Ook bekwaamde hij zich daar in koor- en orkestdirectie en diverse kerkmuzikale vakken. Tot twee maal toe werd hij winnaar in de hoogste categorie van het Gorcumse Orgelconcours.

Blom is hoofdorganist van de Johanneskerk en teamorganist van Evangelisch Lutherse Kerk en de Grote Kerk in Gorinchem. Als concertorganist is hij verbonden aan het Gorcum Boys Choir waarmee hij diverse tournees maakte. Samen met pianiste Olga Malkina vormde hij een duo dat zich toelegde op de combinatie orgel en piano. Van zijn spel als solist, ensemblespeler en begeleider kwamen meerdere cd’s uit.

Naast zijn werkzaamheden als muzikaal zelfstandig ondernemer is hij  ook docent orgel aan muziekschool MuziekPunt te Gorinchem.