Koninklijke onderscheiding voor organist Pieter Heykoop

Pieter Heykoop | beeld Facebook

Op zaterdag 26 september is organist Pieter Heykoop tijdens een concert in de Grote Kerk te Dordrecht koninklijk onderscheiden. De versierselen behorende bij de graad van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden hem uitgereikt door burgemeester Van Egmond van de gemeente Reimerswaal.

Text Example

advertentieIn de Yerseke woonachtige Heykoop gaf zaterdagavond een concert in zijn geboortestad ter gelegenheid van zijn 45-jarige organistenjubileum.

Pieter Heykoop ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten als organist en koorbegeleider, niet alleen in de gemeente Reimerswaal, maar ook ver daarbuiten. Met zijn psalmzangavonden weet hij een groot publiek binnen de gereformeerde gezindte te bereiken.

De combinatie van orgelspel vanuit teksten uit de psalmen die hij ten gehore brengt, samen met de traditionele psalmmelodieën in de Heykoopstijl, zijn de ultieme combinatie voor veel mensen uit de gereformeerde gezindte’, volgens burgemeester Van Egmond in het RD.

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 geboren in Dordrecht. Hij ontving orgellessen van onder anderen Cor Visser en Jan Bonefaas. Toen hij vijftien was kreeg hij zijn eerste benoeming als organist binnen de Gereformeerde Kerken van Dordrecht.

In 1986 werd hij organist van de Gereformeerde Gemeente te Yerseke. Daarnaast is hij vaste organist van koren in Yerseke en op Urk. In binnen- en buitenland is hij veelgevraagd organist voor zang- en orgelavonden. Van zijn spel verschenen vele cd’s, een groot aantal van zijn orgelbewerkingen is ook als bladmuziek verschenen.