Koninklijke onderscheiding voor organist Ronald de Jong

Decorandus Ronald de Jong en burgemeester Michel Bezuijen van de gemeente Zoetermeer | © beeld gemeente Zoetermeer / Patricia Munster

De Zoetermeerse organist Ronald de Jong heeft zaterdag 22 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg hij opgespeld na afloop van zijn afscheidsconcert als organist van de Oude Kerk in Zoetermeer.

Text Example

advertentieDe Jong kreeg de onderscheiding voor ‘zijn zeer langdurige inzet als vrijwilliger voor de samenleving én voor het muzikale en culturele leven in Zoetermeer in het bijzonder.’

Ronald de Jong werd in 1991 benoemd tot cantor-organist van de Oude Kerk. Daarnaast gaf hij ruim 27 jaar piano, orgel, klavecimbel en muziektheorie aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. 

Lunchpauzeconcerten

In 2003 was hij initiatiefnemer van de gratis lunchpauzeconcerten op woensdag in de Oude Kerk. Het initiatief, dat telkens zo’n honderd liefhebbers van klassieke muziek trok, leverde hem in 2014 de publieksprijs Kunst en Cultuur van de gemeente Zoetermeer op. 

Waardering

Burgemeester Michel Bezuijen sprak de decorandus zaterdagavond toe. ‘Er is alom veel waardering voor uw werk en uw inzet. Velen met mij zijn dan ook verheugd dat u na uw pensioen op 1 mei aanstaande als vrijwilliger actief blijft voor de Oude Kerk. Zo kunnen we van uw hemelse orgelimprovisaties en kunsten blijven genieten’.