Koninklijke Onderscheiding voor Theo Elbertse

Text Example

advertentieTheo Elbertse, directeur van Jacq. Stinkens Orgelpijpenmakers bv in Zeist, is zaterdag 28 november j.l. benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Om twee uur reikte burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen de Koninklijke Onderscheiding aan de Zeister ondernemer uit tijdens een receptie ter gelegenheid van Elbertses veertigjarig jubileum bij Stinkens.

Theo Elbertse, een zoon van de Soester orgelbouwer J.B.M. Elbertse (1914-1996), kwam in 1969 in dienst bij Jacques Stinkens en werd al in 1974 in de directie opgenomen. Hij zette zich intensief in voor het voortbestaan van de firma Stinkens en daarmee voor het behoud van de orgelpijpenmakerij in Nederland. Onder zijn leiding heeft het bedrijf internationaal aanzien verkregen in dit ambachtelijke vak. Ook als bestuurder van de Vereniging van Orgelbouwers heeft hij veel betekend voor het orgelbouwvak in Nederland. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de Emmausparochie en de Rotary Club Zeist.

In het januari/februarinummer 2010 van de Orgelvriend zal een interview met Theo Elbertse worden opgenomen en zal ook het proces van het orgelpijpen maken in beeld worden gebracht. [GERCO SCHAAP]

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie Gerco Schaap