Kristian Krogsøe – A Tribute to Bach

Onder de noemer A Tribute to Bach presenteert de Deense organist Kristian Krogsøe een cd met muziek die op verschillende manieren is gebaseerd op Johann Sebastian Bach.

Text Example

advertentieDe hoofdmoot wordt gevormd door drie grote variatiecycli (we beschouwen Regers opus 46 gemakshalve ook maar even als zodanig). Daaromheen klinken enkele minder omvangrijke Bach-bewerkingen. Krogsøe, die eerder een veelgeprezen opname van het complete orgeloeuvre van Maurice Duruflé maakte, bespeelt op de cd het Frobenius-orgel (1928) in de Dom van Aarhus. Met 89 sprekende stemmen is dit het grootste kerkorgel van Denemarken. Krogsøe is er sinds 2007 de vaste bespeler van.

Het booklet bevat lezenswaardige toelichtingen van Bach-kenner Knud Svendsen, die overigens ook te boek staat als de man die alles weet van de Dom van Aarhus.

 


A Tribute to Bach

Kristian Krogsøe – The Organ of Aarhus Cathedral

Sinfonia from Cantata BWV 29 (Bach/Guilmant); Chaconne in D minor, BWV 1004 (Bach/Middelschulte); Echo from Partita in B minor, BWV 831 (Bach/Karg-Elert); Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen (Liszt); Two-Part Invention in E major, BWV 777 (Bach/Reger); Two-Part Invention in A major, BWV 783 (Bach/Reger); Fantasia & Fugue on BACH, Op. 46 (Reger).

 

Label: Danacord
Nummer: DACOCD 773
Speelduur: 64’41
Booklet: 24 p. (DK/EN)
Prijs: ca. € 15
Bestellen: Webshop Danacord