KVOK-excursie naar Reil-orgel Wapenveld

reil-orgel hervormde kerk wapenveld

De afdeling Gelderland van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK) organiseert op zaterdag 14 november een excursie naar het Reil-orgel van de Hervormde Kerk te Wapenveld.

Text Example

advertentie 

Het orgel in Wapenveld is in 2008 overgeplaatst vanuit de Noorderkerk in Groningen, waar Reil het in 1982 bouwde met gebruikmaking van delen van de karakteristieke orgelkas van orgelmaker Rohlfing uit 1923. Het orgel is gebouwd in Noord-Duitse stijl en heeft 24 stemmen verdeeld over Hoofdwerk, Rugwerk en Pedaal. Het orgel staat gestemd in een gemodificeerde Werckmeister III-stemming.

 

Gastheer tijdens de excursie is de heer Wagenaar, lid van de plaatselijke orgelcommissie en oud-intonateur van Orgelmakerij Reil. Wagenaar was destijds bij de bouw van het orgel in Groningen betrokken en speelde als gemeentelid een actieve rol bij de overplaatsing naar hervormd Wapenveld. Hij zal dan ook het nodige over het orgel kunnen vertellen.

 

Deelname aan de excursie staat niet alleen open voor KVOK-leden, ook gasten zijn welkom. Er is voor de deelnemers – onder deskundige begeleiding – ruimte voor literatuurspel, passend bij het orgel. De excursie begint om 14.00 uur. Deelname is gratis.

 

Zie ook

Reil-orgel voor Hervormd Wapenveld

 

 

© 2008-2015 fotografie Vakfoto Van der Beek