KVOK-studiedag over Bätz in Woerden en Vleuten

orgel petruskerk woerden
J.H.H. Bätz-orgel Petruskerk Woerden | © beeld Orgelmakerij Gebr. Van Vulpen

Het werk van de orgelmakers Bätz is het thema van een landelijke studiedag van de KVOK op zaterdag 9 oktober. De dag, gericht orgelstudenten en organisten, vindt plaats in Woerden en Vleuten.

Text Example

advertentieDe studiedag begint om 10.30 uur bij het in 2019 gerestaureerde J.H.H. Bätz-orgel in de Petruskerk te Woerden. Matthias Havinga verzorgt daar een masterclass ‘Tussen Bach en Mendelssohn’. Met maximaal acht organisten behandelt hij muziek van componisten als Rinck, S. Wesley, C.P.E. Bach, Mozart, Ruppe en Van Beethoven.

Lezing

Het vervolg van de dag speelt zich af in de Torenpleinkerk te Vleuten. Bij het eveneens in 2019 gerestaureerde G.Th. Bätz-orgel geven Peter van Dijk en Jaap Jan Steensma (adviseurs in respectievelijk Woerden en Vleuten) een lezing met luistervoorbeelden over Gideon Thomas Bätz, het orgel in de Torenpleinkerk en de klankwereld van de orgelmakers Bätz. Ook Wim Diepenhorst van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed levert een belangrijke bijdrage.

Discussie

De dag wordt afgesloten met een plenaire discussie onder leiding van Bert den Hertog. De studiedag duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Inschrijven

Deelnemen kan door in te schrijven via studiedagen@kvok.nl. De kosten bedragen € 15 voor KVOK-leden en conservatoriumstudenten; niet-leden van de KVOK betalen € 20. 

Zie ook: kvok.nl