‘Laatste’ kans: Jean Guillou in Amsterdam

Text Example

advertentieJean Guillou, een van de markantste organisten uit Parijs, en met zijn bijzondere verschijning met recht een ‘éminence grise’, komt in november nog eens naar Nederland: van 13 tot en met 15 november vindt in het Orgelpark in Amsterdam een bescheiden Guillou-festival plaats, met een meestercursus en twee concerten.

Inmiddels nadert de maestro de leeftijd van 80 jaar. Hij begint serieus te overwegen te stoppen met zijn intensieve concertreizen. De kans is dus groot dat het Jean-Guillou-festival in het Orgelpark een van de laatste kansen is om zijn spel live mee te maken. Het programma is beknopt maar divers:

Op donderdag 13 november geeft Jean Guillou een meestercursus over de muziek van Liszt, Schumann en hemzelf. Conservatoriumstudenten en andere gevorderde organisten kunnen zich inschrijven als actieve deelnemers. Maar de cursus is ook interessant voor alle anderen: zij kunnen in de zaal meeluisteren als passieve deelnemers. De cursus begint om 14.00 uur en duurt de hele middag.

Op de vrijdag- en zaterdagavond daarna geeft Guillou concerten in het Orgelpark, samen met zijn leerling Zuzana Ferjencikova uit Wenen. Vrijdagavond zal Guillou vooral improviseren; op zaterdagavond staan enkele van zijn Colloques voor orgel en piano centraal. De keuze voor de Colloques is niet toevallig: organist Jörg Abbing uit Saarbrücken, ook een student van de maestro, zal na het concert zijn nieuwe boek over deze reeks composities presenteren. De concerten beginnen om 20.15 uur.

Het adres van het Orgelpark is: Gerard Brandstraat 26. Kaarten à € 12,50 zijn te bestellen via info@orgelpark.nl en/of (020) 515 81 11.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Orgelpark / Joyce Vanderfeesten