Landelijk Orgel- en Samenzangdag VOGG in Zaltbommel

zaltbommel

De Grote of Sint-Maartenskerk in Zaltbommel vormt op zaterdag 11 oktober het decor voor de Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG). Aan deze dag wordt meegewerkt door organisten Hugo Bakker en Gerrit Christiaan de Gier.

Text Example

advertentie 

De dag staat niet alleen in het teken van samenzang, literatuurspel en improvisatie, ook zal er ruim aandacht worden gegeven aan de nieuwe VOGG-partitabundel die deze dag wordt gepresenteerd. Tussen het ochtend- en het middagprogramma is er voor kinderen de gelegenheid het Wolfferts/Heyneman-orgel te bespelen.

 

Ochtendprogramma

Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur, een half uur daarvoor is er ontvangst met koffie. Hugo Bakker en Gerrit Christiaan de Gier spelen zowel vierhandig als solo, met onder andere muziek rond Psalm 137. In de pauze zijn er broodjes verkrijgbaar en zijn er diverse stands te bezoeken.

 

Middagprogramma

Om 13.45 gaat het middagprogramma van start met onder meer de presentatie van de Partitabundel 2014 van de vereniging. Paul Wols zal daaruit zijn bewerking van Psalm 80 spelen. Hugo Bakker speelt psalmcomposities van onder anderen Sweelinck, Welmers en De Wolf. Gerrit Christiaan de Gier levert de laatste muzikale bijdrage van de middag met werk uit de Partitabundel, Franck, Vierne en improvisatie met aansluitend samenzang.

 

De toegang is gratis, wel is er aan het einde van het ochtendprogramma een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Landelijk Orgel- en Samenzangdag is te vinden op de website www.kerkenmuziek.nl waar ook het complete programmaboek is te downloaden.

 

 

© 2014 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl