Landelijke Orgel- en Samenzangdag VOGG 2017 in Nijkerk

Van Deventer-orgel Grote Kerk Nijkerk | © foto Gérard van Betlehem

De Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) vindt dit jaar op zaterdag 11 november plaats in Grote Kerk te Nijkerk. Aan de dag wordt meegewerkt door de organisten Arjan Versluis en Sietze de Vries en het Vocaal Ensemble Rijssen.

Text Example

advertentieDe vijftiende editie van de orgel- en samenzangdag staat in het teken van de reformatie. Op het programma staat onder meer orgelliteratuur uit de barok, improvisatie in diverse stijlen en samenzang. Het Vocaal Ensemble Rijssen zal onder leiding van Jan-Geert Heuvelman enkele Engelse koorwerken uitvoeren. Daarnaast zal VOGG-voorzitter Dirk Jan Versluis zijn jaarrede houden en wordt de jaarlijkse bladmuziekuitgave van psalmpartita’s gepresenteerd.

De Landelijke Orgel- en Samenzangdag begint om 10.30 uur. De kerk is open vanaf 10.00 uur. Toegang is gratis. Rond 16.00 uur wordt de dag afgesloten. Over de dag is een speciale website gemaakt met meer informatie over uitvoerenden, orgel, locatie en te zijner tijd het definitieve programma.

 

© 2017 beeld Gérard van Betlehem