Landelijke Orgel- en Samenzangdag VOGG in Lutherse Kerk Den Haag

Bätz orgel lutherse kerk den haag

De jaarlijkse Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de VOGG (Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten) vindt dit jaar plaats in de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Aart Bergwerff en Peter Eilander zullen het Bätz-orgel bespelen tijdens de 14e editie van deze dag op zaterdag 12 november .

Text Example

advertentieDe dag bestaat uit een mix van samenzang, improvisaties en literatuurspel. Op het programma staan onder meer  psalmen in de Lutherse traditie, Max Reger en herinneringen aan Feike Asma. Laatstgenoemde was van 1943 tot 1965 organist van de Haagse lutheranen.

Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur, het middagprogramma om 13.45 uur. De toegang voor deze dag is gratis. De VOGG organiseert dag ‘niet alleen voor organisten maar voor iedereen die van muziek en zingen houdt’.

Het adres van de kerk is Lutherse Burgwal 7, 2512 CB Den Haag. Parkeren kan in Q-Park Lutherse Burgwal of Souterrain Grote Marktstraat. Een goedkoper alternatief voor de hele dag is het P+R terrein Hoornwijck en dan met lijn 15 naar de binnenstad. Na 10.30 uur is de kerk niet meer per auto bereikbaar.

 

© 2016 beeld: Gérard van Betlehem