Leen de Broekert (60) overleden

Text Example

advertentieOrganist, pianist en clavecinist Leen de Broekert is onlangs overleden. Zijn familie maakte dat gisteren bekend. De Broekert, die als organist was verbonden aan de Koorkerk te Middelburg, werd 60 jaar.

Leen de Broekert studeerde piano en orgel bij Gerard Hengeveld, Adriaan Engels en Wim van Beek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor beide instrumenten behaalde hij het Einddiploma Solospel. Daarnaast studeerde hij Kerkmuziek bij Barend Schuurman. In Antwerpen heeft hij zich vervolgens gespecialiseerd in klavecimbel- en fortepianospel bij Jos van Immerseel.

In 1979 werd hij laureaat van het Internationaal Orgelconcours te Brugge.

Als pianist en organist trad hij op in binnen- en buitenland, zowel solistisch als in kamermuziekensembles. Hij nam meerdere cd’s op, onder meer in de 20-delige cd-serie Dutch Organs 1511–1896, waar hij een aantal historische Zeeuwse orgels bespeelt.

De Broekert was als organist verbonden aan de Koorkerkgemeenschap in Middelburg. Hij doceerde piano en orgel aan de Zeeuwse Muziekschool en verzorgde wekelijks een programma met klassieke muziek voor Omroep Zeeland.

In de Koorkerk te Middelburg wordt zondag 16 augustus een herdenkingsbijeenkomst gehouden de begint om 16.00 uur.

Bron: www.zeeuwseregio.nl

Link

www.leendebroekert.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl