Lefébure-Wély en Dubois-marathon in Opstandingskerk Woerden

lefébure-wély théodore dubois

In de Opstandingskerk in Woerden vindt op zaterdag 11 oktober een Lefébure-Wély en Dubois-marathon plaats. Negen uur lang zullen organisten en harmoniumspelers uit Nederland en België muziek van beide Franse componisten spelen.

Text Example

advertentie 

Organisator Ad van Pelt uit Woerden deed eerder dit jaar een oproep aan organisten om deel de nemen aan de marathon met orgel- en harmoniummuziek van Théodore Dubois (1837-1924) en Louis James Alfred Lefébure-Wély (1817-1869). Achttien deelnemers meldden zich om het Van Leeuwen-orgel (13/IIP) van de Opstandingskerk en twee Franse drukwindharmoniums te bespelen.

 

Marathon

De marathon duurt van 10.00 tot 19.00 uur. Een groot deel van het repertoire van de beide Frans-romantici zal worden uitgevoerd. Ook staat er vocaal werk op het programma waarbij sopraan Astrid Lammers om 15.00 uur haar medewerking zal verlenen.

 

De toegang tot de marathon is gratis. Wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden. De Opstandingskerk is gelegen aan de Wilhelminaweg 8 in het centrum van Woerden, op ongeveer 800 meter van het station.

 

Deelnemers

Aan de marathon wordt meegewerkt door Richt Bouma (Wilnis), Dick van Dijk (Vleuten), Tommy van Doorn (Boxtel), Erik Jan Eradus (Amsterdam), Warno Ruting (Linschoten), Wannes Vanderhoeven (Mechelen, België), Sjaak Warnaar (Bodegraven), Gerard Zwart (Westbroek) en de Woerdenaren Arie Hardijzer, Jenneke den Hertog, Robert Hoogenboom, Henny Oskam, Ad van Pelt, Sjoerd Plantenga, George Pluimakers, Arie Schüller, Erick Versloot en Hans van Vliet

 

Meer informatie

www.advanpelt.nl

 

 

© 2014 beeld www.orgelnieuws.nl