Lemckert: Choralpréludes en Partita voor de Kerstkring

Text Example

advertentieJohann Th. Lemckert

6 Choralpréludes en een Partita voor de Kerstkring

O Heiland, reis die Himmel auf (LvdK 128); Es kommt ein Schiff geladen (LvdK 116); Es ist ein Ros entsprungen (LvdK 132); Nun saget Dank und lobt den Herren (Ps. 98); Wie schön leuchtet der Morgenstern (LvdK 148); Halleluja, Gott zu loben (Ps. 146); Partita ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’ (LvdK 122)

Uitgave: Boeijenga Music Publication, Veenhuizen

Nummer: BE 1051

56 pagina’s, geniet, stevige kaft

Prijs: € 17,50

Deze bundel is eerder verschenen bij Boekencentrum en was al enige tijd uitverkocht. Bij Boeijenga Music Publications verscheen nu de tweede en verbeterde druk. De choralpréludes onstonden in de liturgische praktijk van de Rotterdamse Laurenskerk waarvan Lemckert in de periode 1969-2006 organist was. Elk lied is voorzien van een intonatie en een koraalzetting.

De Partita over ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’ schreef Johann Th. Lemckert voor de ingebruikname van het hoofdorgel van de ‘Laurens’ in 1973. De oorspronkelijk variaties kregen een subtitel waarmee Lemckert ze als losse orgelwerken een plaats in een liturgische context heeft meegegeven: Introïtus, Offertorium, sub communione en Postludium.

Gematigd moderne muziek voor zowel liturgisch als concertant gebruik. De vermelde registraties, gebaseerd op het Marcussen-hoofdorgel van de Laurenskerk in Rotterdam, zijn volgens de componist in zijn duidelijke voorwoord vooral bedoeld als klankindicaties.

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]

© 2008 www.orgelnieuws.nl