Leonhardt & Winsemius 25 jaar in Nieuwe Kerk

Text Example

advertentieGustav Leonhardt en Bernard Winsemius vieren op 21 juni allebei dat ze 25 jaar organist zijn van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Die dag geven ze samen een jubileumconcert op het hoofdorgel van Schonat en het koororgel van Van Hagerbeer in de kerk. Op het programma staan werken die hen bijzonder aanspreken in relatie tot de twee orgels.

De Nieuwe Kerk vinden al heel lang geen erediensten meer plaats. Leonhardt en Winsemius geven er concerten en spelen bij bijzondere gelegenheden, zoals het koninklijke huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima.

Bernard Winsemius (1945) is behalve organist in Amsterdam docent aan het Rotterdamse Hogeschool voor Muziek en Dans en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ook is hij stadsbeiaardier van Amsterdam en Haarlem.

Gustav Leonhardt (1928) – overigens in 1981 al benoemd in de Nieuwe Kerk – stond aan de wieg van de historische uitvoeringspraktijk van oude muziek in Nederland. Hij is docent aan het Amsterdams conservatorium. Hij maakte veel opnamen van orgel- en klavecimbelmuziek uit de barok.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Evert Elzinga