Les orgues de Paris [BOEK]

Text Example

advertentieBéatrice de Andia & Jean-Louis Coignet & Michel le Moël – Les Orgues de Paris. Evolution, technique et esthétique de l’orgue; l’Organiste dans la société et la musique; Dictionnaire des orgues de Paris.

Klik hier om dit artikel te bestellen

Het rijk geïllustreerde boek beschrijft uitgebreid (uiteraard geheel in het Frans) de ontwikkeling, techniek en de esthetiek van het orgel in Parijs en de rol van zijn bespelers in het (muziek)leven door de eeuwen heen.

Het laatste deel van het boek is een inventarisatie opgenomen van de ongeveer 300 orgels die Parijs telt, gerangschikt op arrondissement. Van elk orgel is de actuele dispositie opgenomen, compleet met klavieromvang, koppelingen, tredes en tractuursysteem. De bouw, verbouw en restauratiegeschiedenis wordt beknopt weergegeven met jaartallen en de namen van de orgelbouwers die eraan gewerkt hebben.

Van een groot deel van de orgels zijn foto’s opgenomen in het boek. De meeste zwart-wit. Bijzonder fraai zijn de 50 paginagrote (!) kleurenfoto’s van de belangrijkste orgelkassen. Het maakt de uitgave als kijkboek ook aantrekkelijk voor wie de Franse taal niet machtig is.

256 blz., luxe gebonden, hard kaft met full colour stofomslag , 28,5 cm x 25 cm – Bestelnummer 2913246540 – € 40,00

Klik hier om dit artikel te bestellen

© 2007 www.orgelnieuws.nl