LEZERSAANBIEDING: met korting naar Kiviniemi

Text Example

advertentieOp donderdag 30 september concerteert de virtuoze Finse organist Kalevi Kiviniemi in de Laurenskerk te Rotterdam. Een bijzonder concert waarin deze internationale concertorganist een contrastrijk programma laat klinken met muziek van Corrette tot Cochereau en transcripties van werk van Liszt en Sibelius.

Kalevi Kiviniemi presenteert in Rotterdam een programma van uitersten, van barok tot virtuoze symfonische literatuur. De Franse componisten Claude Balbastre en Michel Corrette zorgen in het programma voor de pauze voor de barokke inbreng. Groot is het contrast met de hoogromantiek en virtuositeit van Charles-Marie Widor en Pierre Cochereau. De befaamde Toccata uit de vijfde symfonie en het van romantiek doordrenkte Andante sostenuto uit de negende symfonie van Widor worden voorafgegaan door het Scherzo Symphonique van Pierre Cochereau.

Na de pauze gaat Kiviniemi meer naar ‘eigen bodem’. Met een eigen transcriptie van de Konzert-Etude Nr.3 van Franz Liszt en een improvisatie zet hij zijn handtekening onder het debuutconcert in Rotterdam om uiteindelijk af te sluiten met ‘Finlandia’ van Finlands meest befaamde componist, Jean Sibelius.

Voordeel voor lezers van Orgelnieuws.nl

Het concert van Kalevi Kiviniemi begint om 20.15 uur en de toegangsprijs bedraagt € 15,00 (tot 12 jaar gratis). In samenwerking met concertorganisator Stichting Vox Humana ontvangen lezers van orgelnieuws.nl € 2,50 korting en betaalt u slechts € 12,50. Om de korting te krijgen moet u onderstaand de kortingsbon (pdf) bij dit bericht downloaden, afdrukken, invullen en meenemen naar de Laurenskerk.

Download hier de kortingsbon!

Meer info

www.stichtingvoxhumana.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl