Lezing en improvisatieconcert Sietze de Vries in Wijk bij Duurstede

kiespenning orgel grote kerk wijk bij duurstede
Kiespenning-orgel Grote Kerk Wijk bij Duurstede | © archief Orgelnieuws.nl

Organist Sietze de Vries houdt op zaterdag 28 juni een interactieve lezing over kerkmuziek, gevolgd door een improvisatieconcert op het Kiespenning-orgel van de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. Lezing en concert worden georganiseerd door de afdeling Soest van de de reformatorische hulporganisatie Woord en Daad.

Text Example

advertentie 

In gebouw de Open Hof bij de Grote Kerk gaat De Vries in een lezing van ongeveer een uur in op de geschiedenis van de kerkmuziek. Hij illustreert dat met beelden en geluidsfragmenten. 

 

Improvisatieconcert

Tijdens het avondconcert zal Sietze de Vries improviseren op het zeventiende-eeuwse Kiespenningpenning-orgel van de Grote Kerk. In de pauze tussen de lezing en het concert kunnen de bezoekers thema’s aandragen waarop De Vries zal improviseren. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De opbrengst van de avond gaat naar vakonderwijs voor jongeren in Burkina Faso.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de lezing is noodzakelijk en kan tot 27 juni bij Marian Steenbeek ja-st@hetnet, telefoon 0346-213592. Het concert is zonder reservering toegankelijk. De lezing in de Open Hof (Kerkstraatje 4) duurt van 18.00 uur tot 19.15 uur, de zaal is vanaf 17.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open.

 

Kosten

Lezing: € 7,50 per persoon, kinderen € 2,50 (inclusief koffie en thee)
Concert: € 7,50 per persoon, kinderen € 2,50

 

www.woordendaadsoest.nl

 

© 2014 foto archief Orgelnieuws.nl