L’orgue Cavaillé-Coll (1856) de Lunel – Olivier Vernet

L'orgue cavaillé-coll (1856) de lunel olivier vernet Lidi 0104288-15

Olivier Vernet heeft een omvangrijke discografie waarin veelal opnamen staan van werk van de grote componisten, al dan niet gespeeld op orgels van gelijke statuur. Daarnaast geeft hij echter ook de kans een wat minder bekende orgeljuwelen, zoals in de serie La Route des Orgues op het label Ligia Digital. Overigens zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit.

Text Example

advertentie 

Vernet volgt zijn fonografische route door de Franse departementen. Zo deed onder meer de kathedraal van Tours (Kern-orgel) aan, bezocht hij het Callinet-orgel in Dannemarie (Elzas), en nam hij orgels in de valleien van de Roya en de Bévéra in Alpes-Maritimes op.

 

In dit dertiende deel van de serie vervolgt hij zijn route naar Lunel in de Hérault waar een Cavaillé-Coll uit 1856 staat, een genereus klinkend drieklaviers orgel van dertig stemmen. Hij speelt er vijf harmoniumstukken van Franck in een transcriptie Vierne, een Carillon van Vierne zelf, een offertoire van Guilmant en werk van Lemmens.

 

Samen met zijn vaste ‘vierhandenpartner’ Cédric Meckler speelt hij bovendien een drietal werken voor orgel vierhandig. Naast  de bekende Fantasie d-moll Op. 87 van Hesse voeren zij En lantlig bröllopsfest för orgel fyrhändigt van Franz Berwald uit, een zevendelige klankschildering van een plattelandsbruiloft. De cd besluit met een vierhandig werk van de Canadees Denis Bédard, de Variations sur un thème origial pour orgue à quatre mains.

 

 


La Route des Orgues vol. 13

L’orgue Cavaillé-Coll (1856) de Lunel

Olivier Vernet avec la participation de Cédric Meckler (*)

 

Fantasie d-moll, op. 87 für Orgel vierhändig (*) (Hesse); Cinq pièces pour Harmonium (Franck, tr. Vierne); En lantlig bröllopsfest för orgel fyrhändigt (*)(Berwald); Offertoire sur des noëls, op. 39 no. 6 (Guilmant); Prélude à 5 parties, Prière (Lemmens); Carillon sur la sonnerie du Carillon de la chapelle du Château de Longpont (Aisne), op. 31 no. 21 (Vierne); Variations sur un thème original pour orgue à 4 mains (*) (Bédard)

 

Label: Ligia Digital
Nummer:  Lidi 0104288-15
Speelduur: 66’14
Booklet: 23 pagina’s (FR/EN)
Prijs:  € 22,75

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]