l’Orgue c’est mon orchestre

l’Orgue c’est mon orchestre (César Auguste Franck)

Het orgel als een dialogerend, begeleidend orkest. Een op het lijf geschreven rol voor het Van Peteghem-orgel tijdens een sprankelend openingsconcert voor het seizoen 2005. De virtuoze, kleurrijke, poëtische, feestelijke en vooral toegankelijke barokmuziek voor sopraan, trompet en orgel vormt daarbij haast een perfecte ménage à trois.

De uitvoerders zijn stuk voor stuk door de wol geverfde en internationaal hoog gewaardeerde en gerespecteerde topmusici: Els Crommen, Rik Ghesquière en Luc Ponet.

De mystieke sfeer van de mooie, barokke kerk wordt tijdens het concert extra geaccentueerd door de gepaste lichtregie van Dirk Swiggers.plaats

Kerk van Alden Biesen, zaterdag 19 februari 2005, 20.00 u.

info & reservatie

Constance Neven, telefoon +32 (0)89 51 93 43

tickets: € 5 / € 4 (alle reducties) / gratis (< 26) Organum Alden Biesen

Kasteelstraat 6 – B-3740 Bilzen (Rijkhoven)

[t] +32 (0)89 51.93.43

[e] organum.alden.biesen@pandora.be

[ingezonden bericht]

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.