Luthers Bach Ensemble presenteert nieuwe cd met Edskes-continuo-orgel

bernhardt edskes continuo orgel

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus presenteert het Luthers Bach Ensemble de nieuwe cd ‘Eternal Source’. Tymen Jan Bronda bespeelt daarop het transportabele, barokke continuo-orgel van Bernhardt Edskes. Niet alleen begeleidt hij countertenor Robert Kuizenga, hij is zelf ook als solist te horen.

Text Example

advertentieOp het programma staan werken van Handel, Purcell en Vivaldi (het bekende Stabat Mater). Van Johann Sebastian Bach klinkt de altsolocantate Vergnügte Ruh. Organist Tymen Jan Bronda, luitist Israel Golani en trompettist Bruno Fernandes (natuurtrompet) omlijsten het vocale gedeelte met onder meer Handels feestelijke Suite in D grote terts.

Het transportabele barokke continuo-orgel van Bernhardt Edskes werd voor de opname geplaatst in de Hippolytuskerk in Middelstum
Presentatieconcerten

De cd wordt eerst op zaterdag 21 augustus om 17.00 en 19.30 uur met barokmuziek gepresenteerd in het koor van de Martinikerk te Groningen. Zondag 22 augustus is het ensemble om 15.00 uur in de Nieuwe Kerk te Haarlem te beluisteren.

Kaarten voor het concert in Groningen (in het kader van Balkonconcerten) zijn verkrijgbaar via binnenstadskerken.nl. Verkoop van kaarten voor het concert in Haarlem gaat via luthersbachensemble.nl. Het concert van 17.00 uur in de Martinikerk wordt ook gelivestreamed via streamxpert.nl/groningen-orgelstad.

Verkrijgbaar

Het nieuwe album is voor € 15,00 verkrijgbaar tijdens de concerten en vanaf 21 augustus ook via de website van het luthersbachensemble.nl (ook als HiRes-download, inclusief booklet).