Maarten Seijbel benoemd tot ereburger van Elburg

Text Example

advertentieMaarten Seijbel is benoemd tot ereburger van de gemeente Elburg. Tijdens de raadsvergadering van 13 december ontving hij deze hoogste gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester F.A. de Lange.

De gemeente Elburg kent het ereburgerschap slechts zelden toe, voor het laatst in 1933 en 1984. Maarten Seijbel ontving de onderscheiding vanwege “een langdurige staat van dienst, door het leveren van een uitzonderlijke bijdrage aan de Elburger gemeenschap in brede zin en door persoonlijke inzet publieke herkenning en erkenning verkregen. Vanaf 12 juli 1977 tot heden provisor geweest van de Stichting Boedel Maria Harmens Courage te Elburg” en omdat hij “gedurende een reeks van jaren een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de beeldvorming van de gemeente in nationaal en internationaal verband door activiteiten op het terrein van orgel en orgelmuziek”, zo maakt de gemeente Elburg bekend.

Maarten Seijbel is bekend als initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting tot Behoud van het Nederlandse orgel, organist van de Grote Kerk in Elburg, dirigent van het Noord Veluws Kamerkoor, oprichter en voorzitter van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg, voorzitter van de Stichting Hanzesteden Orgelcultuur en organisator van orgelconcoursen in Elburg. Daarnaast vervult en vervulde hij locale bestuurlijke functies en verschenen diverse orgelpublicaties en recensies van zijn hand.

Maarten Seijbel ontving vanwege zijn ereburgerschap een zilveren penning en een oorkonde.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Eddy Bossenbroek www.nwvfoto.nl