Margaretha Consort en Sietze de Vries presenteren ‘A German Passion’

Margaretha Consort

Tussen 1 en 4 november worden vier concerten gegeven waarbij het oude muziekensemble Margaretha Consort en organist Sietze de Vries hun nieuwe cd ‘A German Passion’ presenteren. De cd belicht muziek uit de veertigdagentijd en maakt gebruik van zowel het continuo-orgel als het kerkorgel.

Het Margaretha Consort bestaat al meer dan tien jaar en wordt geleid door oprichter Marit Broekroelofs. Het ensemble bestaat uit specialisten op het gebeid van (vroeg)barokmuziek. Voor elk programma wordt vanuit de basso continuo het ensemble verder opgebouwd met de vaste instrumentalisten (gamba’s), zangers en solisten.

A German Passion

Bij ‘A German Passion’ past het ensemble een creatieve benadering toe. Vanuit het liturgisch gebruik gedacht, maar ook pragmatisch en improvisatorisch: de partituur is daarbij ‘slechts’ de basis. Het grote orgel, bespeeld door Sietze de Vries, vervult verschillende rollen, vergelijkbaar met praktijken in Noord-Duitse Hanzesteden, zoals continuospel, samenzangbegeleiding, solistische uitvoering en vervanging van het orkest. Hierdoor ontstaan diverse dynamische en dramatische mogelijkheden en en laat het ensemble oude muziek steeds als nieuw klinken.

Artistiekl leider Marit Broekroelofs en organist Sietze de Vries

Concerten

De cd ‘A German Passion’ wordt gepresenteerd tijdens vier concerten op verschillende locaties: 1 november in de Walburgiskerk in Zutphen, 2 november in de Bonifatiuskerk in Vries, 3 november in de Bovenkerk in Kampen en 4 november in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede. De concerten in Zutphen en Vries hebben een korter programma dat gericht is op Allerzielen, terwijl de andere twee concerten het volledige cd-programma brengen.

Kaarten

De toegangsprijzen variëren: € 20 in Zutphen en € 25 in Kampen en Wijk bij Duurstede. In Vries is de entree gratis met een collecte bij de uitgang. Kinderen en studenten betalen € 5. Kaarten zijn verkrijgbaar via margarethaconsort.nl of aan de deur.