Masterclass Anglicaanse chants met St. Paul’s-organist

Peter Holder Organist

Op maandag 20 juni geeft Peter Holder, Sub-Organist van St. Paul’s Cathedral te Londen, in de Utrechtse Sint-Willibrorduskerk een masterclass begeleiden van Anglicaanse chants. De meesterklas maakt deel uit van een avondvullend programma van Engelse koor- en orgelmuziek, georganiseerd door het Vocaal Theologen Ensemble (VTE).

Text Example

advertentieTijdens het ‘Evening Festival Anglican Music’ komt Holder naar Nederland om zijn praktijkervaring te delen met liefhebbers van Anglicaanse kerkmuziek. Die muziek uit de Engelse traditie mag zich in veel Nederlandse belangstelling verheugen, zo constateert het VTE. Peter Holder zal zijn specialisme op 20 juni om 18.30 uur demonstreren tijdens een concert in de Utrechtse Domkerk met zowel Engelse koor- en orgelmuziek als samenzang van Engelse hymns. Aan het concert wordt medewerking verleend door de Domcantorij onder leiding van Remco de Graas.

Masterclass
Vanaf 20.00 uur wordt het festival voortgezet in de Sint-Willibrorduskerk aan de Minrebroederstraat. Voor professionele kerkmusici (organisten), studenten aan de conservatoria en ervaren amateurorganisten is daar een programma met een interview met en een masterclass door Peter Holder over het begeleiden van Engelse chants. Medewerking wordt verleend door zangers van het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken. Enkele organisten krijgen de kans om actief deel te nemen aan deze masterclass. Belangstellenden zijn hierbij als toehoorder ook welkom. De avond duurt tot circa 22.30 uur.

Opgeven
Organisten kunnen zich opgeven om actief deel te nemen aan de masterclass door Peter Holder (tevens orgeldocent aan de Royal Academy of Music). Er zijn zangers van het Vocaal Theologen Ensemble aanwezig voor het zingen van de te begeleiden chants. Belangstellenden kunnen zich aanmelden met vermelding van opleiding, ervaring als kerkmusicus, ervaring met begeleiden van Engelse (koor)muziek en Anglicaanse chants in het bijzonder. De organisatie selecteert hieruit een aantal organisten die actief deel kunnen nemen aan de masterclass.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk in Nederland en de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici.

Reserveren en aanmelden
Kaarten voor het concert (€10) en voor de masterclass (€10 toehoorders, € 25 deelname, inclusief twee consumpties) zijn te reserveren via anglicanfestival@gmail.com. Dat is ook het e-mail adres waar deelnemers voor de masterclass zich kunnen melden.