Masterclass César Franck door Joris Verdin in Wijk bij Duurstede

Harrison & Harrison-orgel Grote Kerk Wijk bij Duurstede

Op zaterdag 24 september geeft Joris Verdin een masterclass César Franck rond het Harrison & Harrison-orgel in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. De meestercursus richt zich op zowel gevorderde amateurs als professionals en staat ook open voor toehoorders.

Text Example

advertentieDe Vlaamse organist en musicoloog Joris Verdin is docent aan de Artesis Hogeschool in Antwerpen (Conservatorium) en aan de Universiteit Leuven. Hij is gespecialiseerd in de uitvoering van 19e-eeuwse Franse orgelliteratuur, in het bijzonder de harmonium- en orgelmuziek van César Franck.

De masterclass wordt gegeven op het Engels-romantische Harrison & Harrison-orgel uit 1883 dat sinds 2019 in de Grote Kerk staat. Het orgel leent zich ook goed voor muziek van Frans-romantische componisten als Franck.

Er is plaats voor twaalf actieve deelnemers. Zij betalen na aanmelding € 25. Voor een veel grotere groep is er voor € 12,50 (na aanmelding) plaats als passieve deelnemer.

Inschrijven kan via de website van de Stichting Concerten Grote Kerk. Bij actieve deelname wordt gevraagd welke werken er worden gespeeld. Verdere details over deelname worden na aanmelding per e-mail gestuurd.

De masterclass duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De dag wordt om 20.00 uur afgesloten met een orgelconcert door Arjan Veen.