Masterclass Jan Hage op Adema-orgel Sint-Agathakerk Lisse

Jan Hage geeft op zaterdag 30 juni een masterclass op het Adema-orgel in de Sint-Agathakerk in Lisse. Deelnemers kunnen zich dan door de Utrechtse domorganist laten bijspijkeren in een orgelwerk ‘uit volle breedte van de Romantiek’.

Text Example

advertentieHet is de vierde keer dat Stichting Vrienden van het Adema-orgel een dergelijke masterclass voor professionele en gevorderde amateurorganisten organiseert. Er is ruimte voor maximaal zes actieve deelnemers. De Lissese koorzolder biedt rond de speeltafel ook ruimte voor toehoorders.

Romantiek
Actieve deelnemers krijgen maximaal dertig minuten speeltijd voor een orgelwerk naar keuze uit de romantiek. De organisatie beperkt zich niet tot negentiende-eeuws repertoire, ‘ook de twintigste eeuw mag meedoen’.

De masterclass duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur. Vanaf 12.00 uur is er inloop met koffie. Halverwege wordt gepauzeerd. Kosten voor deelname bedragen € 45 (actief) en € 10 (passief, bij de speeltafel). De kerkruimte is die middag vrij toegankelijk.

Aanmelden
Aanmelding kan via www.ademavrienden.nl. Actieve deelnemers wordt gevraagd een kort cv en de titel van het te spelen werk op te geven. Wanneer er meer dan zes aanmeldingen voor actieve deelname zijn zullen Jan Hage en de organisatoren het cv en de repertoire keuze bepalend laten zijn voor definitieve plaatsing. Voor passieve deelnemers geldt de volgorde van binnenkomst van de aanmelding voor plaatsing op basis van de capaciteit van de koorzolder. Deadline voor aanmelding is 1 juni 2018.

Concert
’s Avonds zal Jan Hage om 20.15 uur een concert geven ter afsluiting van de dag.

 

Lees ook
Restauratie orgel St. Agatha Lisse afgerond