Masterclass kleinere werken Andriessen en De Klerk in Haarlem

hendrik andriessen en albert de klerk

Op zaterdag 4 september 2021 geeft Gonny van der Maten in de St. Josephkerk in Haarlem een masterclass / workshop over werken van Albert de Klerk en Hendrik Andriessen. De masterclass wordt georganiseerd door de Oud-Katholieke Organisten Vereniging (OKOV).

Text Example

advertentieVan der Maten, de laatste leerling van Albert de Klerk, behandelt vooral kleinere werken van De Klerk en Andriessen. Zo komen onder meer de Intermezzi van Andriessen aan bod en wordt aandacht besteed aan De Klerks Inventionen en de Partita ‘Het brood in de aarde gevonden’. Het lesinstrument is het Adema-orgel van de Joseph waarvan beide componisten organist waren.

Opnieuw

In 2017 gaf Gonny van der Maten al eens een dergelijke masterclass tijdens een KVOK-studiedag Andriessen / De Klerk. Omdat er op die dag ook veel andere orgelactiviteiten werden georganiseerd, biedt de OKOV de masterclass opnieuw aan zowel haar eigen leden als niet-leden die daar destijds niet bij konden zijn.

Aanmelden

De masterclass begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Deelname voor niet-leden kost 5 euro. Aanmelden kan tot 15 augustus bij OKOV-penningmeester Cees van Zwieten cvanzwieten@planet.nl of voorzitter Kees Blijdorp blijdorpcbe@gmail.com.