Masterclasses Orgelmuseum Elburg in najaar

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert dit najaar opnieuw masterclasses. Op drie zaterdagen spijkeren evenzoveel deskundigen hun toehoorders bij over oude ‘orgelmeesters’ uit Nederland en Duitsland.

Text Example

advertentieDe eerste masterclass wordt op 15 september gegeven door Jaap Jan Steensma. Hij houdt een inleiding over ‘Nederlandse Orgelmeesters in de Gouden Eeuw’, waarbij componisten als Speuy, Schuyt, Sweelinck, Van Noordt, Van Blankenburgh voor het voetlicht worden gehaald.

‘Zuid-Duitse Orgelmeesters’ zijn het onderwerp van de masterclass van 20 oktober. Peter van Dijk gaat dan in op onder anderen de componisten Pachelbel, Muffat, Froberger en Rheinberger. In de derde meesterklas op 17 november behandelt Arjan Versluis ‘Noord-Duitse Orgelmeesters’ als Reincken, Buxtehude, Weckmann, Tunder en Böhm.

De masterclasses beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur; inloop van 13.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk een week van tevoren via info@nationaalorgelmuseum.nl. Deelname kost 10 euro per persoon per bijeenkomst.

Deze serie moet in januari 2019 een vervolg krijgen. Meer informatie op www.nationaalorgelmuseum.nl.

 

© 2018 beeld Nationaal Orgelmuseum