Meedoen aan Buxtehude-integrale?

Text Example

advertentieOp 9 mei 2007 is het precies 300 jaar geleden dat Dieterich Buxtehude (1637-1707) overleed in zijn woonplaats Lübeck.

Om deze bekende componist te gedenken, wordt op zaterdag 5 mei 2007 in de Tuindorpkerk te Utrecht een uitvoering georganiseerd van al zijn orgelwerken. Het Ruprecht-orgel (ca. 1710) van de Tuindorpkerk (2 klavieren, vrij pedaal, 27 registers) bleek in 2006 een dankbaar medium voor een succesvolle Pachelbel-integrale, en ook Buxtehude kan er zeer goed op worden vertolkt.

Graag geeft de organiserende Stichting Ruprecht-orgel Tuindorpkerk Utrecht wederom aan organisten (amateur en beroeps) de gelegenheid om aan deze integrale uitvoering mee te werken. Aan deelname aan dit unieke evenement zijn geen kosten verbonden. Er wordt gezorgd voor registratiehulp.

Om doublures in het repertoire te vermijden, vragen wij alle deelnemers meerdere Buxtehude-werken op te geven, zodat de organisator waar nodig een keuze kan maken. Buxtehude-werken die niet zijn opgegeven zullen worden uitgevoerd door Willeke Smits, David Jansen, Tomás Flégr of Peter van Dijk. Laatstgenoemde zal tevens de muziek omlijsten met korte toelichtingen.

De integrale uitvoering is in drie tijdsblokken ingedeeld (I 09.30-12.30 uur, II 13.00-16.00 uur, III 16.30-18.30 uur); in de kerk is koffie en thee verkrijgbaar.

U kunt u vóór 1 maart 2007 schriftelijk of per e-mail aanmelden bij: Stichting Ruprecht-orgel, Havikstraat 30, 3514 TR Utrecht, e-mail prvandijk@tiscali.nl

Wilt u bij uw aanmelding opgeven: naam, (e-mail)adres, eventuele voorkeur tijdsblok (I, II of III), welke Buxtehude-werken u zou willen spelen; graag bij uw opgave behalve de titels ook de Buxtehude Werke Verzeichnis-nummers (BuxWV) vermelden, dan wel de titels van de uitgaven, de naam van de uitgever en de nummers in de uitgave.

Deelnemers ontvangen uiterlijk half maart 2007 een bevestiging, met een volledig programmaoverzicht en de dispositie van het orgel.

Vanzelfsprekend zijn ook toehoorders van harte welkom! De toegang is gratis. De kerk bevindt zich op de hoek van de Van Riellaan/Suringarlaan in de Utrechtse wijk Tuindorp en is op zaterdag 5 mei 2007 vanaf 9.00 uur geopend.

© 2007 www.orgelnieuws.nl