Meer dan tweehonderd zettingen op Liedboekzettingen.nl

Een digitaal werkschrift noemt het Henk Lemckert het. Als organist van de Abdijkerk maakt hij voor de zondagse praktijk zelf zettingen bij het in 2013 verschenen Liedboek, Zingen en bidden in huis en kerk. Meer dan tweehonderd zettingen heeft hij inmiddels beschikbaar gesteld op zijn website www.liedboekzettingen.nl.

Text Example

advertentie 

Bij het nieuwe liedboek verscheen al een begeleidingsbundel waaruit Lemckert ook put, maar daarnaast ging hij ook zelf schrijven. Met een zekere voorkeur voor tenor- en altzettingen, want dat levert volgens hem een elegante en muzikale manier van gemeentezang op.

 

Henk Lemckert begon na zijn in 2003 afgeronde studie kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten met het verzameling psalm- en gezangzettingen. Toen tien jaar later het nieuwe liedboek verscheen heeft hij zijn voorraad herzien, omgenummerd, uitgebreid en nu dan digitaal ter beschikking van collega-organisten gesteld. Om de kwaliteit te waarborgen worden de zettingen nagezien door een harmoniedocent van het Koninklijk Conservatorium.

 

Inmiddels heeft Henk Lemckert 220 zettingen op de site liedboekzettingen.nl staan, daarvan zijn 56 zettingen van de psalmen, de overige van liederen uit het nieuwe liedboek. De zettingen zijn gerangschikt

 

Wekelijks worden nieuwe zettingen toegevoegd. Ze zijn als pdf gratis te downloaden. Van een aantal zettingen is een geluidsopname beschikbaar die hij op ‘zijn’ Reichner/Witte-orgel in de Abdijkerk heeft ingespeeld.

 

Meer informatie

www.liedboekzettingen.nl