Melissant, Mussche en Van der Sluis winnen Feike Asma Concours 2017

Rik Melissant, Christian Mussche en Harm-Jan van der Sluis hebben het veertiende Feike Asma Concours gewonnen. De finale werd dinsdag 29 augustus gehouden in de Feike Asma Zaal bij Johannus Orgelbouw te Ede. 

Text Example

advertentieAan het concours, dat wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw, deden dit jaar zeventien deelnemers mee in drie leeftijdscategorieën. De jury bestond uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart. De voorronde werd gehouden op zaterdag 26 augustus. Voor de laatste ronde kregen de zes finalisten de opdracht een koraalbewerking van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder te spelen.

Winnaars
De jury maakte drie winnaars bekend. Harm-Jan van der Sluis won in de categorie 12-15 jaar. In de categorie 16-19 jaar won Rik Melissant. Christian Mussche, die vorig jaar in de categorie 16-19 jaar als eerste eindigde, werd dit jaar eerste in de categorie 20-24 jaar. Naast het hoofdconcours werd zaterdag 27 augustus ook gestreden in een landelijke scholencompetitie. Deze Schoolprijs werd door Harm-Jan van der Sluis gewonnen voor zijn school, de Pieter Zandt Scholengemeenschap te Kampen.

De drie winnaars ontvingen een waardecheque en een wisselbeker. Mussche mag de Vox Humana-beker houden. Het was de derde maal dat hij het concours won.

 

Foto: de winnaars van het Feike Asma Concours 2017 (v.l.n.r.): Rik Melissant, Christian Mussche en Harm-Jan van der Sluis. | © 2017 fotografie Hans Schippers