Mina Choi wint Reger Orgelconcours in Leeuwarden

Text Example

advertentieMina Choi uit Texas (VS) heeft afgelopen zaterdag 8 maart het Reger Orgelconcours in Leeuwarden gewonnen. Verplicht werk was Benedictus in Des (opus 59) van Max Reger. Choi speelde als vrij werk Regers Fantasie opus 135b.

Het concours vond plaats op het Vermeulen-orgel in de Koepelkerk van Leeuwarden. De drie juryleden Gerrit Stulp, Theo Jellema en Jan Jongepier vonden dat Choi het best liet horen hoe de orgelmuziek van Max Reger gespeeld moet worden. Alledrie waren vonden de vier deelnemers, naast Choi waren dat de Nederlanders Wim Does en Suzanna Veerman en de Belg Bart Jacobs, van goed niveau.

De Amerikaanse Mina Choi (1979) studeerde van 1998 tot 2003 aan de Royal College of Music in Londen en van 2003 tot 2005 aan de universiteit van Yale in de Verenigde Staten. Momenteel volgt ze de Master’s Degree in Music aan het conservatorium van Amsterdam. Ze gaf les in kerken en scholen en colleges in de VS en in Korea en bekleedde verschillende functies als organist. Choi geeft regelmatig concerten.

Op de foto Wethouder Krol van de gemeente Leeuwarden en Mina Choi.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Gemeente Leeuwarden