Naar aanleiding van uurtje Bolsward 4 [SCHERP]

Text Example

advertentieEn voor de zoveelste maal vliegen we elkaar in orgelland weer in de haren. We smijten met bezoekersaantallen en met niveau van orgelspel. Waar resulteert het in? Niets.

Iedere realist zal het met mij eens zijn dat orgelland een bonte mengelmoes van inwoners heeft. We weten allemaal dat er ontzettend grote verschillen bestaan.

Je moet er toch niet aan denken dat we mensen gaan uitsluiten in orgelland omdat zijn een ‘populaire organist’ zijn. Of dat technisch hoogbegaafde organisten voorgetrokken zouden worden.

Ik ben blij dat het samen kan. Ik zie ook niet in waarom ik mijn persoonlijke voorkeur, hedendaagse orgelmuziek, zou moeten verheffen. Ik ben juist blij dat dit hand in hand kan gaan met een simpele maar doeltreffende improvisatie van ‘Er ruist langs de wolken’ van een populaire jongen.

Laten we genieten van de diversiteit binnen het prachtige orgelland. Ongekend dat ongeveer iedereen met de meest uiteenlopende interesses zich thuis kan voelen in orgelland. Laten we het vooral zo houden.

En wat mij zelf betref: na een prachtige cd van Lien van der Vliet ga ik de improvisatiecd van John Propitius weereens luisteren…

D.G.R.A. Beekman, Doornspijk

Klik hier om een reactie in te sturen voor de rubriek SCHERP