Nationaal Jeugd Orkest houdt audities voor orgelstudenten

Voor de aankomende NJO Muziekzomer houdt het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) voor het eerst in haar geschiedenis audities voor orgelstudenten. Het NJO heeft dit jaar de Alpensymfonie van Richard Strauss op het programma staan met in augustus uitvoeringen in onder andere het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Voor de orgelpartij wordt een jonge organist gezocht.

Text Example

advertentieTijdens projecten van het NJO krijgen jonge getalenteerde musici de kans om te werken in een professionele omgeving onder leiding van diverse hooggekwalificeerde coaches en dirigenten. Sinds 2007 organiseert het NJO jaarlijks de NJO Muziekzomer. Dit festival vindt in 2018 plaats van 3 tot en met 19 augustus op bijzondere locaties in Gelderland zoals Radio Kootwijk. Het NJO Symfonieorkest 2 onder leiding van Antony Hermus zal tijdens dit festival een belangrijke rol spelen.

Het orkestprogramma bestaat uit Pianoconcert nr. 5 opus 73 in Es van Beethoven met als solist Joseph Moog en de Alpensymfonie opus 64 van Strauss. Uitvoeringen vinden plaats van 14 tot en met 20 augustus 2018, inclusief een concert in het Amsterdamse Concertgebouw.

Audities
Proefspel voor de orgelpartij zal plaatsvinden op woensdag 13 juni in het Orgelpark te Amsterdam. Er is plaats voor maximaal zes kandidaten. Voorwaarden zijn dat zij studeren aan een conservatorium in Nederland of België, niet jonger zijn dan 18 jaar en niet ouder dan 26 jaar per 23 juli 2018. Op het Verschueren-orgel moeten zij een orgelsolowerk naar eigen keuze uitvoeren. De orkestpartij moet worden uitgevoerd op de mobiele speeltafel van het Sauer-orgel. Er is een registrant aanwezig. Bladmuziek is te downloaden via de NJO-website.

Tijdens de auditie worden de kandidaten ook getest op reactievermogen door hem/haar te laten reageren op de dirigent via cameracontact zoals dat tijdens de concerten ook het geval zal zijn. Het NJO maakt opnamen van alle audities. Na afloop krijgt de auditant de mogelijkheid om de opname op te vragen. Docenten mogen bij hun pupil aanwezig te tijdens de auditie.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 25 mei 2018 via de NJO website waar ook aanvullende informatie over de audities, de voorwaarden voor deelname aan NJO projecten en het auditiereglement te vinden zijn. Bij meer dan zes aanmeldingen zal een selectie worden gemaakt op basis van de informatie uit het inschrijfformulier.

.