Nationaal Orgelmuseum zoekt dringend gastheren/-vrouwen

vrijwilligers nationaal orgelmuseum

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg is dringend op zoek naar vrijwillige gastheren -en vrouwen. Lijkt het je wel wat om te werken in een prachtig stadskasteel uit de veertiende eeuw, omringd te zijn door orgels en orgelmuziek, bezoekers welkom te heten en ze wegwijs te maken in het museum?

Je staat samen met je collega-gastheer/vrouw achter de balie, rekent entreekaartjes af, geeft uitleg over wat er in het museum te zien is en neemt telefoontjes aan die binnenkomen op het algemene nummer. Je geeft informatie over groepsrondleidingen of ontvangt een organist die komt studeren voor een concert.

Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag en in overleg met de Coördinator Vrijwilligers bekijken jullie samen wat mogelijk is. Wil je elke week een ochtend komen, of eens in de maand een hele dag? Alles is bespreekbaar. Je hoeft zelf geen expert te zijn op het gebied van orgels, enthousiasme voor het instrument en een fijne manier van omgaan met de bezoekers is belangrijker. Je werkt altijd samen met een andere gastheer- of vrouw, zodat je nooit alleen in het museum staat.

Naast een interessante werkomgeving wordt eens per jaar een gezellig samenzijn met alle vrijwilligers geboden, en is er een jaarlijkse vrijwilligersdag, waarbij samen over plannen voor de toekomst wordt gesproken. Verder heb je als vrijwilliger altijd gratis toegang tot alle activiteiten die het museum organiseert. 

Als het je interesse heeft gewekt, neem dan eens vrijblijvend contact op met de Coördinator Vrijwilligers van het museum via coordinatororgelmuseum@gmail.com.