Nationale Orgeldag 2017 van start in Maastricht

Op zaterdag 9 september wordt voor de zestiende maal in successie Nationale Orgeldag gehouden. Op de dag die samenvalt met Open Monumentendag zullen tal van orgels in het land te zien, te beluisteren en soms te bespelen zijn. Het officiële aftrap voor de dag wordt dit jaar gegeven in Maastricht.

Text Example

advertentieOp initiatief van en in samenwerking met de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL) wordt het startschot gegeven in de Sint-Janskerk in Maastricht. De burgemeester van Maastricht, mevrouw Annemarie Penn, verricht de officiële openingshandeling, die wordt omlijst door korte orgelbespelingen.

Behalve een orgelwandeling langs onder andere de Sint-Matthiaskerk, de Sint-Martinuskerk en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, zullen er in de Sint-Servaasbasiliek demonstraties zijn op en rond het  orgel. Ook Verschueren Orgelbouw zal meewerken aan deze dag. Het slotconcert wordt om 17.00 uur gegeven door Marcel Verheggen op het orgel van de Sint-Servaasbasiliek.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.nationaleorgeldag.nl waar ook activiteiten op die dag kunnen worden aangemeld en geraadpleegd.