Nationale Orgeldag 2018 gaat van start in Orgelpark Amsterdam

Op zaterdag 8 september wordt voor de zeventiende maal Nationale Orgeldag gehouden. Op de dag die samenvalt met Open Monumentendag zullen tal van orgels in het land te zien, te beluisteren en soms te bespelen zijn. De officiële aftrap voor de dag wordt dit jaar gegeven in het Orgelpark in Amsterdam.

Text Example

advertentieDe startschotbijeenkomst vindt ’s ochtends plaats. De diverse orgels van de orgeltempel bij het Vondelpark worden dan bespeeld door de Amsterdamse organisten Gerben Gritter (Waalse Kerk), Jacob Lekkerkerker (Oude Kerk) en Stephan van de Wijgert (De Duif). Loek Dijkman, de man achter Stichting UTOPA die het Orgelpark mogelijk maakt, zal een lezing verzorgen.

’s Middags is het mogelijk een orgelwandeling langs een aantal Amsterdamse orgels te maken. Het slotconcert in het Orgelpark wordt om 16.30 uur gegeven door de drie eerder genoemde organisten.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.nationaleorgeldag.nl waar ook activiteiten op die dag kunnen worden aangemeld en geraadpleegd.