Nationale Orgeldag 2019 van start in Den Haag

Op zaterdag 14 september 2019 wordt voor de achttiende maal Nationale Orgeldag gehouden. Op de dag die samenvalt met Open Monumentendag zullen tal van orgels in het land te zien, te beluisteren en soms te bespelen zijn. De officiële aftrap voor de dag wordt dit jaar gegeven in de Kloosterkerk te Den Haag.

Text Example

advertentieDe openingsbijeenkomst vindt ’s ochtends plaats. Titularis Geerten van de Wetering zal het Marcussen-orgel bespelen; ook is er een lezing over de Nederlandse orgelbouw en de orgelhistorie van Den Haag en wordt  een activiteit voor kinderen georganiseerd. Traditioneel zal een hoogwaardigheidsbekleder de dag officieel openen.

Orgelwandeling
Aansluitend is er een orgelwandeling  in Haagse binnenstad. De route voert langs orgels in de St. Jacobuskerk in de Parkstraat (Adema 1891), de Waalse Kerk (Cavaillé-Coll, 1885), en de Oud-Katholieke Kerk (Garrels, 1726). Het slotconcert wordt om 15.45 uur gegeven door Sander van den Houten, hij bespeelt dan het Bätz-orgel (1762) in de Lutherse Kerk.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.nationaleorgeldag.nl waar ook activiteiten op die dag kunnen worden aangemeld en geraadpleegd.